Designsegel, även kallat solsegel är en typ av väldigt starkt spänt segel som ger skydd mot regn och sol. Det är perfekt till uteplatsen, oavsett om det handlar om ett sommarhus eller om ett vanligt bostadshus.

En viktig detalj med den här typen av produkt är att det produceras unikt för varje kund, det vill säga skräddarsytt, för att passa in precis i ditt sammanhang. En sådant segel kan ha en väldigt snygg estetisk effekt, men funktion går före design i det här fallet och det är dess förmåga att skydda dig mot vädrets makter som är det centrala.

Det är dock stor skillnad mellan ett båtsegel och ett solsegel. Det är framtagna med två olika intentioner, vilket påverkar deras design radikalt och det handlar om två helt olika produkter, med två helt olika syften som skiljer sig väldigt mycket åt. Det går alltså inte att använda ett båtsegel som substitut för ett riktigt designat solsegel.

Solsegel håller länge

Det går dock att designa ett solesegel som har ett marint utseende. Inte minst om du bor nära kusten så kan detta stilmässigt vara snyggt. Designsegel har väldigt lång hållbarhet. Det håller flera decennier och är därmed en bra investering som är väl värd sitt pris och som du inte kommer ångra. Ett sådant är tillverkat i väldigt hög kvalitet och håller därmed längre än om det skulle vara en mer standardtillverkad produkt.

Även om det funktionella är det i centrum så finns det alltid möjlighet att skapa en snygg design. Ditt hus och dess utseende är naturligtvis viktigt för dig och det är viktigt att det smälter in på snyggt sätt i kontexten. Detta brukar vara lätt ordnat och du kan enkelt få ett designsegel som både är snyggt och funktionellt.